Музика и магия - Форум за магия и окултизъм

Четвъртък, 17.May.2012, 12:52 PM

Здравейте Гост | RSS
Магията - практика и самоусъвършенстване

Начало | Музика и магия - Форум за магия и окултизъм | Регистрация | Вход

[ Ново във форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 3123»
Forum moderator: theshadow, coolest 
Форум за магия и окултизъм » Отворена дискусия » МАГИЯ » Музика и магия (да го обсъдим тва)
Музика и магия
chimera Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 10:16 AM | Съобщение # 1
Админ
Група: Администратори
Съобщения: 394
Статус: Офлайн
Магическите свойства на звука , ритъма , музиката , са известни от най-дълбоки времена. Начело с езичеството, всички религии използват магията на звуците и ритмите. Тва не са хорове, тва не са чудесии. Очевидно музиката влияе по некакъв начин.

Та по тоя повод въпроса ми е- ползвате ли музика по време на заниманията си с магия? И какво предпочитате, ако ползвате.

onya_deto_e_taen Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 8:54 PM | Съобщение # 2
Група: Блокирани
Съобщения: 54
Срещу ритуал със симпатична магия със ползвал това:
Halay
Иначе харесвам неща като това:
Oliver Shanti - Tales From The Heart Of Chuang Tzu
Edit:
Ако ми трябва еднообразен "въртящ" се ритъм. Ползвам неща като това:
http://www.youtube.com/watch?v=SHvjY3Ml5qw&hl
http://www.youtube.com/watch?v=tsbOvEWr7jc
Яко психарски са. biggrin

Съобщението редактирал onya_deto_e_taen - Понеделник, 12.Oct.2009, 9:51 AM

Letto Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 10:32 PM | Съобщение # 3
*
Група: Потребители
Съобщения: 8
при перфектни условия е нуйна тишина ти сам си правиш музиката

Съобщението редактирал Letto - Неделя, 11.Oct.2009, 10:33 PM

f0x Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 10:42 PM | Съобщение # 4
*
Съобщения: 15
Админ: Пиши без "4" и без "6" в думите. Ако системно не спазваш това изискване, ще те банна. Държа на писането на български език.

Lore Дата: Понеделник, 12.Oct.2009, 12:18 PM | Съобщение # 5
**
Съобщения: 25
Лично за мен пеенето е най-добрата алтернатива.
Ако съм добре автоматизирал последователноста на ритуала, не ми е проблем да се вкарам в транс с визуализиране докато пея. Физическото тяло вибрира и усещането е прекрасно.
За тези които искат да опитат този начин - вижте в youtube.com ведическите мантри, има ги в изобилие. С тях ще тренирате гласът си. Най-добре е да започнете с "gayatry mantra". Има и други мантри, но ще си ги подберете сами ако ви се занимава.

Доста често ползвам аудио записи за изпадане в транс(тук му викате автохипноза), но те са за лично ползване.
Забелязах че ако трябва да "сканирам" или използвам гадателски методи добре ми се отразяват песните :
"suil a ruin" http://www.youtube.com/watch?v=f81bjoDeoFE
повечето от песните на Исихия най-вече Саруяр и Господи Возвах
групата Dargaard Temple of the morning Star и Caverna Obscura

onya_deto_e_taen Дата: Понеделник, 19.Oct.2009, 3:21 PM | Съобщение # 6
Група: Блокирани
Съобщения: 54
Да не забравяме и най-добрата музика за любовна магия:
Азис - Автомонтьор
cool

theshadow Дата: Понеделник, 19.Oct.2009, 5:31 PM | Съобщение # 7
Съобщения: 641
Абе остави. Аз като чуя за Азис и веднага се сещам за това (да не се гледа от хора със слаби нерви):

http://vbox7.com/play:5be79df9&al=1&vid=4112560

Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

f0x Дата: Сряда, 21.Oct.2009, 3:02 AM | Съобщение # 8
*
Съобщения: 15
на мен трябва мелодична музика без текст и без големи контрасти(ако ритама не се променя ще е перф.)
ама иначе съм фен на коренно различна музика(рок,малко металче, и от вр. на вр. класическа музика)

theshadow Дата: Петък, 23.Oct.2009, 7:45 PM | Съобщение # 9
Значи това ще ти хареса (ползвам го за медитация):

Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

theshadow Дата: Петък, 23.Oct.2009, 8:09 PM | Съобщение # 10
Ето и Invocation Of The Ninib Gates от същите:

theshadow Дата: Tuesday, 27.Oct.2009, 5:39 PM | Съобщение # 11
Нека сега да се върнем малко по-сериозно на темата. Ще постна информация за инфра и ултразвук. Те не се чуват, но това не пречи да влияят.
---------------------

Източници на инфразвук са: електрически заряди в атмосферата, лавини, земетресения, вулкани и метеори, водопади, морски вълни, оръдейни изстрели, взривове, звук от големи тежки машини и музиката.

При контролиран експеримент, резултатите от който са публикувани през септември 2003 г., публиката на концерт е помолена да оцени отношението си към множество музикални откъси, някои от които съпроводени с инфразвукови елементи. Участниците в експеримента не са знаели кои са откъсите с инфразвук. Много от тях (22%) описват чувства на тревога, безпокойство, дълбока тъга, нервност или страх, сякаш ги побиват ледени тръпки, по време на откъсите с инфразвук. При представянето на данните пред Британската асоциация за напредък на науката, отговорният за експеримента учен заявил: "Тези резултати подсказват, че нискочестотният звук може да причини на хората необичайни усещания, въпреки че те не могат съзнателно да долавят инфразвук."

В музиката към някои филми се използва звук с много ниска честота, за да се внуши безпокойство и дезориентация на публиката. Така например във френския филм "Необратимо"[3] за тази цел се е използвал звук с честота 28 Hz, излъчван през първите 30 минути от прожекцията.

В зависимост от амплитудата инфразвукът може да бъде смъртоносен.

Преобладаващо информацията за инфразвука е копирана от уилипедия.
--------------------

За ултразвук изследванията сочат, че предизвиква приятни усещания. Пак според уикипедията:

"Другое применение ультразвука в биологии связано с его способностью вызывать мутации. Исследования, проведённые в Оксфорде, показали, что ультразвук даже малой интенсивности может повредить молекулу ДНК."

--------------------

В родните дискотеки се срещат и инфра, и ултразвуци.

ancient Дата: Tuesday, 03.Ное.2009, 10:52 PM | Съобщение # 12
Група: Администратор
Съобщения: 30
В началото ми беше трудно
да ги запомня. Вниманието ми се разсейва....Помогнаха ми неща като това: /но не това конкретно/ -

иначе - особено днес - за вдъхновение

EdiT - Май е редно да обясня и аз защо точно това парче пускам...Съдържа познати и приятни за мен звуци, тонове и музикални схеми, не изисква специална концентрация от моя страна, за да "вляза" в него - превежда ме през няколко необходими за мен състояния на психиката, достатъчно многолико е - това ми помага слушайки да забравям бързо и без остатък предния му пасаж /което понякога също е важно ;)/, достатъчно въздействащо ми е...

Mostly harmless

Illidan Дата: Четвъртък, 05.Ное.2009, 9:33 PM | Съобщение # 13
**
Съобщения: 26
За Медитация задължително ползвам музика...Зависи над какво медитирам......Ето една песен от лиубимите ми не знам защо но с нея потъвам в много дълбока Медитация.....просто спирам да мисля дори подсъзнателн.
Много е трудно за постигане....но просто слушам песента...в мелодията има звук който напомня на сърцебиенето..по този начин се средоточавам върху ударите на сърцето ми и малко по малко спирам да мисля за реалноста...освен това цялата песен е съпроводена от някакво еднообразно не прекъснато брамчене което ми помага защото заглушава другите шумове от реалноста и по този начин не мога да чуя естествени звуци и шумове които могат да ме върнат в реалноста......като например брамчене на муха или туктакане на часовник могат да предизвикат някакви мисли в мен ако ги чувам...

http://vbox7.com/play:25394a08

Die for Odin

denislav Дата: Tuesday, 10.Ное.2009, 3:20 PM | Съобщение # 14
Съобщения: 49
някой , някога беше казал че магията произлиза от звука на думите, от самите словосъчетания от звукове които произлизат от нас, аз лично не подкрепям това мнение.

theshadow Дата: Tuesday, 10.Ное.2009, 6:30 PM | Съобщение # 15
А от какво според теб произлиза магията?

Форум за магия и окултизъм » Отворена дискусия » МАГИЯ » Музика и магия (да го обсъдим тва)
Page 1 of 3123»
Search:

Chimera © 2012   Create a website for free