|
| Музика и магия |
| chimera |
Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 10:16 AM | Съобщение # 1 |
Админ
Група: Администратори
Съобщения: 394
Статус: Офлайн |
Магическите свойства на звука , ритъма , музиката , са известни от най-дълбоки времена. Начело с езичеството, всички религии използват магията на звуците и ритмите. Тва не са хорове, тва не са чудесии. Очевидно музиката влияе по некакъв начин. Та по тоя повод въпроса ми е- ползвате ли музика по време на заниманията си с магия? И какво предпочитате, ако ползвате. |
| |
| | |
| onya_deto_e_taen |
Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 8:54 PM | Съобщение # 2 |
Група: Блокирани
Съобщения: 54
Срещу ритуал със симпатична магия със ползвал това: Halay Иначе харесвам неща като това: Oliver Shanti - Tales From The Heart Of Chuang Tzu Edit: Ако ми трябва еднообразен "въртящ" се ритъм. Ползвам неща като това: http://www.youtube.com/watch?v=SHvjY3Ml5qw&hl http://www.youtube.com/watch?v=tsbOvEWr7jc Яко психарски са.
Съобщението редактирал onya_deto_e_taen - Понеделник, 12.Oct.2009, 9:51 AM |
| |
| | |
| Letto |
Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 10:32 PM | Съобщение # 3 |
*
Група: Потребители
Съобщения: 8
при перфектни условия е нуйна тишина ти сам си правиш музиката
Съобщението редактирал Letto - Неделя, 11.Oct.2009, 10:33 PM |
| |
| | |
| f0x |
Дата: Неделя, 11.Oct.2009, 10:42 PM | Съобщение # 4 |
*
Съобщения: 15
Админ: Пиши без "4" и без "6" в думите. Ако системно не спазваш това изискване, ще те банна. Държа на писането на български език. |
| |
| | |
| Lore |
Дата: Понеделник, 12.Oct.2009, 12:18 PM | Съобщение # 5 |
| **
Съобщения: 25
Лично за мен пеенето е най-добрата алтернатива. Ако съм добре автоматизирал последователноста на ритуала, не ми е проблем да се вкарам в транс с визуализиране докато пея. Физическото тяло вибрира и усещането е прекрасно. За тези които искат да опитат този начин - вижте в youtube.com ведическите мантри, има ги в изобилие. С тях ще тренирате гласът си. Най-добре е да започнете с "gayatry mantra". Има и други мантри, но ще си ги подберете сами ако ви се занимава. Доста често ползвам аудио записи за изпадане в транс(тук му викате автохипноза), но те са за лично ползване. Забелязах че ако трябва да "сканирам" или използвам гадателски методи добре ми се отразяват песните : "suil a ruin" http://www.youtube.com/watch?v=f81bjoDeoFE повечето от песните на Исихия най-вече Саруяр и Господи Возвах групата Dargaard Temple of the morning Star и Caverna Obscura |
| |
| | |
| onya_deto_e_taen |
Дата: Понеделник, 19.Oct.2009, 3:21 PM | Съобщение # 6 |
Група: Блокирани
Съобщения: 54
Да не забравяме и най-добрата музика за любовна магия: Азис - Автомонтьор |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Понеделник, 19.Oct.2009, 5:31 PM | Съобщение # 7 |
Съобщения: 641
Абе остави. Аз като чуя за Азис и веднага се сещам за това (да не се гледа от хора със слаби нерви): http://vbox7.com/play:5be79df9&al=1&vid=4112560
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него. |
| |
| | |
| f0x |
Дата: Сряда, 21.Oct.2009, 3:02 AM | Съобщение # 8 |
*
Съобщения: 15
на мен трябва мелодична музика без текст и без големи контрасти(ако ритама не се променя ще е перф.) ама иначе съм фен на коренно различна музика(рок,малко металче, и от вр. на вр. класическа музика) |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Петък, 23.Oct.2009, 7:45 PM | Съобщение # 9 |
Значи това ще ти хареса (ползвам го за медитация):
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него. |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Петък, 23.Oct.2009, 8:09 PM | Съобщение # 10 |
Ето и Invocation Of The Ninib Gates от същите:
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Tuesday, 27.Oct.2009, 5:39 PM | Съобщение # 11 |
Нека сега да се върнем малко по-сериозно на темата. Ще постна информация за инфра и ултразвук. Те не се чуват, но това не пречи да влияят. --------------------- Източници на инфразвук са: електрически заряди в атмосферата, лавини, земетресения, вулкани и метеори, водопади, морски вълни, оръдейни изстрели, взривове, звук от големи тежки машини и музиката. При контролиран експеримент, резултатите от който са публикувани през септември 2003 г., публиката на концерт е помолена да оцени отношението си към множество музикални откъси, някои от които съпроводени с инфразвукови елементи. Участниците в експеримента не са знаели кои са откъсите с инфразвук. Много от тях (22%) описват чувства на тревога, безпокойство, дълбока тъга, нервност или страх, сякаш ги побиват ледени тръпки, по време на откъсите с инфразвук. При представянето на данните пред Британската асоциация за напредък на науката, отговорният за експеримента учен заявил: "Тези резултати подсказват, че нискочестотният звук може да причини на хората необичайни усещания, въпреки че те не могат съзнателно да долавят инфразвук." В музиката към някои филми се използва звук с много ниска честота, за да се внуши безпокойство и дезориентация на публиката. Така например във френския филм "Необратимо"[3] за тази цел се е използвал звук с честота 28 Hz, излъчван през първите 30 минути от прожекцията. В зависимост от амплитудата инфразвукът може да бъде смъртоносен. Преобладаващо информацията за инфразвука е копирана от уилипедия. -------------------- За ултразвук изследванията сочат, че предизвиква приятни усещания. Пак според уикипедията: "Другое применение ультразвука в биологии связано с его способностью вызывать мутации. Исследования, проведённые в Оксфорде, показали, что ультразвук даже малой интенсивности может повредить молекулу ДНК." -------------------- В родните дискотеки се срещат и инфра, и ултразвуци.
| |
| | |
| ancient |
Дата: Tuesday, 03.Ное.2009, 10:52 PM | Съобщение # 12 |
Група: Администратор
Съобщения: 30
В началото ми беше трудно да ги запомня. Вниманието ми се разсейва....Помогнаха ми неща като това: /но не това конкретно/ - иначе - особено днес - за вдъхновение EdiT - Май е редно да обясня и аз защо точно това парче пускам...Съдържа познати и приятни за мен звуци, тонове и музикални схеми, не изисква специална концентрация от моя страна, за да "вляза" в него - превежда ме през няколко необходими за мен състояния на психиката, достатъчно многолико е - това ми помага слушайки да забравям бързо и без остатък предния му пасаж /което понякога също е важно ;)/, достатъчно въздействащо ми е...
Mostly harmless |
| |
| | |
| Illidan |
Дата: Четвъртък, 05.Ное.2009, 9:33 PM | Съобщение # 13 |
**
Съобщения: 26
За Медитация задължително ползвам музика...Зависи над какво медитирам......Ето една песен от лиубимите ми не знам защо но с нея потъвам в много дълбока Медитация.....просто спирам да мисля дори подсъзнателн. Много е трудно за постигане....но просто слушам песента...в мелодията има звук който напомня на сърцебиенето..по този начин се средоточавам върху ударите на сърцето ми и малко по малко спирам да мисля за реалноста...освен това цялата песен е съпроводена от някакво еднообразно не прекъснато брамчене което ми помага защото заглушава другите шумове от реалноста и по този начин не мога да чуя естествени звуци и шумове които могат да ме върнат в реалноста......като например брамчене на муха или туктакане на часовник могат да предизвикат някакви мисли в мен ако ги чувам... http://vbox7.com/play:25394a08
Die for Odin |
| |
| | |
| denislav |
Дата: Tuesday, 10.Ное.2009, 3:20 PM | Съобщение # 14 |
Съобщения: 49
някой , някога беше казал че магията произлиза от звука на думите, от самите словосъчетания от звукове които произлизат от нас, аз лично не подкрепям това мнение. |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Tuesday, 10.Ное.2009, 6:30 PM | Съобщение # 15 |
А от какво според теб произлиза магията?
| |
| |
| |