Зареждане с енергия - Форум за магия и окултизъм

Понеделник, 23.Яну.2017, 10:51 PM

Здравейте Гост | RSS
Магията - практика и самоусъвършенстване

Начало | Зареждане с енергия - Форум за магия и окултизъм | Регистрация | Вход

[ Ново във форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 3123»
Forum moderator: theshadow 
Форум за магия и окултизъм » Отворена дискусия » МАГИЯ » Зареждане с енергия (или кой как се зарежда и балансира енергията си)
Зареждане с енергия
Цеци_ВихронравDate: Сряда, 13.Юли.2016, 1:09 PM | Message # 1
Обсебена
Group: Модератори
Messages: 8731
Reputation: 94
Status: Офлайн
Замислих се, че тук рсботим предимно с енергия. Учим се как да я управляваме, но си нямаме (поне не помня да имаме) тема кой, как и от къде си набавя енергия. Май е време да спиделим, а? smile

"Кат тасманийски дявол си в устата."
Последен
 
Цеци_ВихронравDate: Сряда, 13.Юли.2016, 2:08 PM | Message # 2
Обсебена
Group: Модератори
Messages: 8731
Reputation: 94
Status: Офлайн
И май да споделя първа...
Основният ми източник на енергия е като ьа всички храната. Но когато ми трябва енергия вбповече наблягам на мед, ядки и шоколад. Месото също дава много енергия, но се усвоява по-бавно ако и да задържа за по-дълго енергия в рялото ми. Тук обаче май трябва да наблегнем на допълнителните източници на енергия.
Сега е лято и няма по-добро от земята. Обичам да ходя боса. Но не по асвалта като Роси Кирилова, а да заравям пръсти в пръстта в градината. Усещането е невероятно. В такива моменти си представям, че съм растение и краката ми са корени които черпят сила от земята.
Къпането в морето за мен също е начин да се заредя с енергия. Морската вода не е минала през пречиствателни станции, не е обрабитвана с химикали за дезинфекция и е пълна със живот. Като се потопя в морето обичам да застана неподвижно и да усещам водата по кожата си. Обичам да медитирам във водата като си представям как отмива всичко негативно в мен. След това се чувствам заредена.
Обичам също така след горещ душ след работа да отворя прозорците (само лятото) и да пистоя гола усещайки как кожата ми диша. В такива моменти си паля и няколко свещи и се вглеждам във огъня докато спра да мисля или птк ако имам проблем, докато ми изникне решението му. В тея ситуации не се зареждам с енергия, а по-скоро балансирам наличната.
Друго... Животните... Котки, кучета и все пухкавки гадинки ми действат балансиращо. Животните усещат кога трябва да ти дадат и кога да отнемат от енергията ти, а после и сами балансират своята. Уникални са.
Да не забравя и дърветата... Имаше някъде, нещо пусано по темата да прегърнеш дърво. Ставаше въпрос за кое дърво каква енергия ти дава или по-скоро как ти влияе с енергията си. Обичам да прегръщам дървета. smile И при все, че на няколко места четох, че бора и ореха изсмукват енергиябвместо да дават, моите наблюдения покаьват, че просто тяхната енергия е... Твурде силна им е енергията - тежка енергия. Но на мен борът ми е любимото дърво и енергията му ми идва добре. Дори само мириса на борова смола ме зарежда.


"Кат тасманийски дявол си в устата."
Последен
 
SolomonDate: Сряда, 13.Юли.2016, 6:32 PM | Message # 3
*******
Group: Специален достъп
Messages: 354
Reputation: 25
Status: Офлайн
Понеже съм още начинаещ (начинаещ е силно казано), не мога да кажа нещо пряко по темата ти.
Стана ми интересно за ореховото дърво. На мен са ми казвали че продължителното седене под орехово дърво може да причини болести, че има отрицателно въздействие и т.н. А в исляма има суеверие, че под ореховото дърво се събират демони. А науката казва че това вредно въздействие е заради един тежък серен газ, който се отделя от листата на дървото и има халюциногенен ефект върху хората.
Можеш ли да кажеш още за ореха, моля ? smile


Магията е само наука, която все още не разбираме...
 
nelityDate: Сряда, 13.Юли.2016, 6:54 PM | Message # 4
*******
Group: Специален достъп
Messages: 378
Reputation: 13
Status: Офлайн
Намерих,нещо интересно за ореха.
Орехът е „свято” дърво у българите, което самớ се сади. Орехите са почитани не само заради вековното им съществуване, но и като ценна храна и лекарство. Дървото осигурява подслон, сянка в летния зной и закрила от мълнии и проливен дъжд – наричали го Гръмоломник.
От незапомнени времена с орехите са свързани множество легенди и поверия.
Орехът е „световно дърво” от сътворението на света: „…станала земя, и то отначало станала като тепсия голяма, а сетне като харман, в средата на който Господ посадил орех”. Орехът свързва света на живите и света на мъртвите, дори вярвали, че може да се разговаря с тях, ако се допре ухо до ствола на дървото.
Смятало се, че жезълът на Моисей бил резбован от ореховото дърво в райската градина. Чудотворен бил и ореховият жезъл на Св. Патрик, който избавил Ирландия през IV век от змиите на острова, прогонвайки ги в морето.
Орехите са използвани и за всякакви гадания. Сигурен знак за изневяра на девойките разчитали, ако наречените за нея и любимия орехи не изгорят едновременно в огнището или се разлетят настрани.
Старо поверие предвещава смърт на този, който посади орех, когато стволът нарастне колкото врата му, което обяснява защо открай време с неохота садяли орехово дърво. За да се предпазят, очертавали широк кръг с дълъг червен пояс. Дървото се засаждало в средата на този магичен кръг. Докато орехът израстне с толкова дебел ствол, минава повече от един човешки живот, така спечелвали отсрочка и се радвали на дълъг живот.
Дебелата орехова сянка мами в летните горещини. Ала в никакъв случай не бива да се заспива, защото под дървото се събират самодиви и зли старици-юди. С тяхното влияние обяснявали защо под орехова плътна сянка нищо не вирее. В действителност в ореховите листа се образува особено вещество юглон, което е токсично за другите растения. Дъждовете го измиват от листата и попадайки в почвата, потиска растежа на растителността под короната.
Колкото и страховити да са тези поверия за дървото, в много традиционни обредни практикинаричат орехите за плодовитост, здраве и дълъг живот. В гатанките ореховата ядка е „четирима братя, облечени в обща риза” – символ на сплотеност в семейството. В торбата на орача слагали орехи, за да хвърля зърното с пожелание да се роди едро жито, когато сее. В Рим дарявали орехи на новобрачните, а във Франция ги посипвали с тях пред олтара в църквата. В Англия вярвали, че при добра реколта от орехи ще се родят много деца през следващата година. У нас с горящ клон от орехово дърво се прогонват самодивите от люлката на новороденото. За да расте детето игриво, весело и немирно, разтърсват орехи, поставени в сито, което се издига високо. А за да е отракано, трошат орехи. Когато детето дълго време не прохожда, го удряли с орехова пръчка и казвали: „Остави ореховото, вземи дряновото”, защото смятали, че орехът го държи в онзи свят, откъдето идват всички деца. Захранвали децата, родени през есента с орехово мляко – за здраве и късмет.
Самобитният майстор изработвал за забавление на децата орех-дрънкалка като запълвал с камъчета или оризови зрънца изпразнени от ядките орехи.
Орехите са традиционен дар за коледарчета. Присъстват неотменно на празничната трапеза на Бъдни вечер, която се прекадява, за да бъдат благословени заедно с хляба и ястията. Всеки избира орех и гадае за късмета си през Новата година. Хубавата бяла ядка предвещава добро здраве и щастие. За късметлийски е смятан орех с две сърцевини в черупката. Като се намери такъв, намисля се желание, едната сърцевина се изяжда, а другата се хвърля през лявото рамо. Неслучайно в приказките орехът често е вълшебен предмет, неоценим помощник в мигове на изпитания. След вечерята е прието да се играе с орехи, скрити в шепата на най-възрастния член на семейството. Целта е да се познае дали броят е четен или нечетен – „чифт или тек”. Накрая орехите се хвърлят в четирите ъгъла на стаята, с което се маркира „осветеното” в тази нощ пространство подобно четирите краища на земята.
Абе не е много по темата ама ще ни простят smile


Единственото познание,което можеш да намериш на върха на планината ,е това,което си занесъл със себе си!
Единственият начин да имаш приятели, е да бъдеш приятел.
Ралф Уолдо Емерсън.
 
nelityDate: Сряда, 13.Юли.2016, 7:01 PM | Message # 5
*******
Group: Специален достъп
Messages: 378
Reputation: 13
Status: Офлайн
Иначе и мен ме зарежда това да ходя боса по земята, всяка пролет ходим в гората за горска пръст и там се  чуствам  много добре.

Единственото познание,което можеш да намериш на върха на планината ,е това,което си занесъл със себе си!
Единственият начин да имаш приятели, е да бъдеш приятел.
Ралф Уолдо Емерсън.
 
Цеци_ВихронравDate: Сряда, 13.Юли.2016, 7:22 PM | Message # 6
Обсебена
Group: Модератори
Messages: 8731
Reputation: 94
Status: Офлайн
Соломон, Нелити отговори много изчерпателно за ореха. Според мен и той като всичко останало си има и добро и лошо въздействие. Отровата като отрова в правилната доза става лекарство. Азблично разчитам на усета си. Оставям се той да ме води към дървото което ми е нужно в момента.

"Кат тасманийски дявол си в устата."
Последен
 
SolomonDate: Сряда, 13.Юли.2016, 7:48 PM | Message # 7
*******
Group: Специален достъп
Messages: 354
Reputation: 25
Status: Офлайн
nelity, благодаря за обширната информация която предостави !
Цеци, о да, съгласен съм - дозата прави отровата.


Магията е само наука, която все още не разбираме...
 
SolomonDate: Сряда, 13.Юли.2016, 7:50 PM | Message # 8
*******
Group: Специален достъп
Messages: 354
Reputation: 25
Status: Офлайн
Quote Цеци_Вихронрав ()
Соломон, Нелити отговори много изчерпателно за ореха.
Да, за което й благодарих, но аз те питах специално теб, какво друго чувстваш ТИ за ореха. smile


Магията е само наука, която все още не разбираме...
 
Цеци_ВихронравDate: Сряда, 13.Юли.2016, 8:16 PM | Message # 9
Обсебена
Group: Модератори
Messages: 8731
Reputation: 94
Status: Офлайн
На село имахме орех... Там ми връзваха люлка като дете. С орехи, листа от ореха и други негови части баба ми лекуваше много болежки. Винаги когато съм била нещастна сядах под ореха, облягах се на ствола му и изплаквах мъката си. После се чувствах пречистена и заредена да се боря и да променя нещата.
Когато майка ми и баба ми решиха да отрежат ореха им бях сърдита с месеци. Те си имаха доводите да го махнат, но просто не бях в състояние да ги слушам. Все още си тъжа за ореха. Но и сега като съм нещастна и току се залепя за някой орех да ми олекне.
Това са моите усещания и не е задължително да важат за друг.
С борът също си имам специална връзка. Според майка ми съм зачената на Боровец където били на палатки под един бор. smile Нищо чудно, че мирисът на борова смола ме прави щастлива. wink


"Кат тасманийски дявол си в устата."
Последен


Message edited by Цеци_Вихронрав - Сряда, 13.Юли.2016, 8:36 PM
 
SolomonDate: Сряда, 13.Юли.2016, 8:18 PM | Message # 10
*******
Group: Специален достъп
Messages: 354
Reputation: 25
Status: Офлайн
Ахааа, благодаря че сподели !

Магията е само наука, която все още не разбираме...
 
Цеци_ВихронравDate: Сряда, 13.Юли.2016, 8:36 PM | Message # 11
Обсебена
Group: Модератори
Messages: 8731
Reputation: 94
Status: Офлайн
Соломон, а ти как се зареждаш с енергия?

"Кат тасманийски дявол си в устата."
Последен
 
SolomonDate: Сряда, 13.Юли.2016, 9:15 PM | Message # 12
*******
Group: Специален достъп
Messages: 354
Reputation: 25
Status: Офлайн
Еми аз...с храна,ноо... мисля че енергията която ни дава храната е далеч по-различна от онази, вътрешната и енергията на Вселената...така че няма да задълбавам за храната.
Обичам да пея, да рисувам, да слушам музика - все неща които ме зареждат с енергия. Пея когато не мисля за нещо и няма какво да правя, пея когато съм щастлив, пея когато съм тъжен, пея в банята, тананикам си докато вървя понякога...пея с приятели...изобщо пеенето е едно от любимите ми занимания и ми действа супер зареждащо. Най-често пея докато слушам творбата - слушам метъл, рок(повече класически), поп(по-рядко), слушам и народни песни, но по-рядко...когато си легна да почивам слушам нещо епично - същото когато и медитирам(Liber MMM). Обичам и да рисувам (мисля да стана уличен художник, ей тъй да изкарам някой друг лев, но...сякаш изкуството не се цени тука и имам усещането че няма да се получи)...рисувам почти всичко, по-малко графика. Най-често работя с акварел, особено зареждащо и разтоварващо ми действа когато рисувам абстракции. Когато съм на село отивам в гората - успокояващо е, но не винаги толкова зареждащо с енергия.
Когато ми е гузно тъй и искам да си почувствам по-добре но ситуацията не ми позволява нито да слушам музика, нито да се разпея, просто разтварям ръце и поглеждам към небето - от психологична гледна точка е доказано, че физиологията ни действа на емоциите ни (и обратното, както се сещате), така че застанете ли в такава поза ще се почувствате по-добре...наред с това си спомням и какво съм постигнал в живота, действа мотивиращо и леко се възгордявам. biggrin smile


Магията е само наука, която все още не разбираме...
 
Цеци_ВихронравDate: Сряда, 13.Юли.2016, 9:41 PM | Message # 13
Обсебена
Group: Модератори
Messages: 8731
Reputation: 94
Status: Офлайн
Дам, пеенето и рисуването зареждат.

"Кат тасманийски дявол си в устата."
Последен
 
listentothewildDate: Петък, 15.Юли.2016, 1:29 PM | Message # 14
********
Group: Практици
Messages: 723
Reputation: 26
Status: Офлайн
Това, което най-много ме зарежда с енергия (и я балансира) е котаракът ми. Той ме преследва, докато не се насади в скута ми и седи там, колкото прецени. Интересно е, обаче след това се чувствам като нова. 
Да постоя, послушам и погледам морските вълни - рядко ми се случва, но зарежда. Също - вятър и дъжд. Съвсем не знам защо, но определено и двете са ми в полза.  smile
 
nelityDate: Петък, 15.Юли.2016, 1:33 PM | Message # 15
*******
Group: Специален достъп
Messages: 378
Reputation: 13
Status: Офлайн
С рисуването не се справям,но пък с пеенето се оправям и съм съгласна ,че зарежда. Друго си е да си по пее човек wink

Единственото познание,което можеш да намериш на върха на планината ,е това,което си занесъл със себе си!
Единственият начин да имаш приятели, е да бъдеш приятел.
Ралф Уолдо Емерсън.
 
Форум за магия и окултизъм » Отворена дискусия » МАГИЯ » Зареждане с енергия (или кой как се зарежда и балансира енергията си)
Page 1 of 3123»
Search:


magiata.ucoz.com © 2017