|
| Библиотека |
| steisi |
Дата: Петък, 09.Dec.2011, 4:36 PM | Съобщение # 1 |
Група: Специален достъп
Съобщения: 101
Статус: Офлайн |
Здравейте ! Много бих искала да направим стая във ФОРУМА в която да се публикуват книги и техники свързани с магията Аз разполагам с някои книги които с удоволствие бих поставила в библиотеката Сигурна съм че и вие бихте помогнали с книга , техника или ритуал Е какво ще кажете ? Искате ли да си направим Библиотека ?
Съобщението редактирал steisi - Петък, 09.Dec.2011, 4:37 PM |
| |
| | |
| abramalin |
Дата: Петък, 09.Dec.2011, 10:29 PM | Съобщение # 2 |
Група: Потребители
Съобщения: 41
Стейси идеята ти е добра.....но това ще е от помощ за хора които искат да придобият наи-обща представа за Магията...нищо истинско..... В книжарницата няма да намерите ПЪЛНИ ритуали или заклинания/ вкл. при Папюс и Агрипа/.Има и практически проверени знания но се намират трудно и струват скъпо...И едва ли някой би ги публикувал тук.....но....УСПЕХ НА НАЧИНАНИЕТО!
IN ME OMNIS SPES MIHI EST |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 11:35 AM | Съобщение # 3 |
Група: Администратори
Съобщения: 641
@abramalin
Въобще не са необходими ритуали, за да се прави магия. Абсолютно никакви (нито пълни, нито четвъртинки, нито третинки и т.н.). Но... Който иска да си губи времето с ритуали, може да си го губи. Не преча. Само че не тук.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него. |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 11:35 AM | Съобщение # 4 |
steisi, препоръчвам ти да не си губиш времето с ритуали, а да се насочиш към самата магия.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него. |
| |
| | |
| abramalin |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 12:23 PM | Съобщение # 5 |
@theshadow По принцип си прав...но много хора не биха се съгласили с теб ...защото ритуал е много общо понятие...а относно Магията....нужни са само 3 неща
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 12:31 PM | Съобщение # 6 |
Няма значение какво понятие е ритуалът. В най-добрия случай ритуалът е временна патерица, а в най-лошия- е пътят към психиатъра.
За направа на магия е необходимо само едно нещо. Всичко отвъд това едно нещо са подробности, без които може. Целта е не да се усложнява и да се губи време, а да се опростява и да не се губи време.
| |
| | |
| abramalin |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 12:45 PM | Съобщение # 7 |
От моите наблюдения на различни практики по света ...всичко се свежда до 3 прости неща: 1.Генериране на енергия / и най- хубавата кола не върви без гориво/,,,,, аз използвам за това реики 2.Знание как да обработиш енергията 3.И най - важното......Сработване на полученото/ тук се познава кой какво може/
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 5:32 PM | Съобщение # 8 |
1. Управление на енергия.
Може да се прескочи генериране, защото Вселената е енергия (Е=мс на квадрат). Може да се прескочи и обработка. Управлението на енергията е началото и веднага е крайният резултат, ако няма друго.
| |
| | |
| abramalin |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 6:04 PM | Съобщение # 9 |
Да, но забравяш тънкия момент в който трябва да оставиш енергията да свърши работа. Да дам един пример....правиш ремонт на баня....всичко е готово....но ти на другия ден пак изсипваш цимент и вар по средата на банята.....да нищо не правиш ,но не можеш да ползваш новата си баня ....трябва да усетиш момента да спреш с управлението на енергията....натрапчивото мислене за крайния резултат също е вар и цимент в новата ви баня....Ниската успеваемост понякога се корени точно тук. Особено ако се работи в група.Резултата на един може да се окаже предпоставка за неуспеха на друг.
IN ME OMNIS SPES MIHI EST
Съобщението редактирал abramalin - Събота, 10.Dec.2011, 6:12 PM |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 8:00 PM | Съобщение # 10 |
Quote (abramalin) правиш ремонт на баня....всичко е готово....но ти на другия ден пак изсипваш цимент и вар по средата на банята.....да нищо не правиш ,но не можеш да ползваш новата си баня ...
Ъм, таковата... На кой би му хрумнало да изсипе цимент и вар по средата на банята си ей така просто? Освен да допусна, че и ремонтът на банята е бил доста авангарден и плочките са лепени с тиксо?
Човек, който не се усеща кога и защо си е изсипал цимент по средата на банята, по-добре да не се занимава с магия, за да не си навреди още повече, отколкото вече си е навредил. Така днес ще се лиши от баня, утре от кухня, на следващия ден от нещо друго, докато накрая пораженията станат трудно обратими или направо необратими (примерно, ако за разнообразие реши да легне под валяк, ей тъй, за да види малко практика човечеца)...
| |
| | |
| abramalin |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 10:34 PM | Съобщение # 11 |
Мислех че ще разбереш за какво говоря.....както и да е......Damant, quod non intelegunt
| |
| | |
| myself |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 11:02 PM | Съобщение # 12 |
Група: Администратор
Съобщения: 425
abramalin, цитирай без правописни грешки и добави превода от френски на : "Damnant, quod non intelligunt " (и аз бих се справила, но цитата е подаден от теб).
Празнувам Живота. |
| |
| | |
| abramalin |
Дата: Събота, 10.Dec.2011, 11:52 PM | Съобщение # 13 |
myself...цитирах по памет и помислих че съм сбъркал......но се оказа че не съм....Damant, quod non intelegunt....е на латински...в превод....... "Осъждат, защото не разбират"......а френски така и не научих...латинския ми е хоби от гимназията....НГДК за съжаление беше отдавна и съм позабравил доста.....все пак благодаря за коментара....нали в спора се раждала истината
IN ME OMNIS SPES MIHI EST
Съобщението редактирал abramalin - Събота, 10.Dec.2011, 11:53 PM |
| |
| | |
| myself |
Дата: Неделя, 11.Dec.2011, 2:24 AM | Съобщение # 14 |
Група: Администратор
Съобщения: 425
И аз не зная френски. Цитата е на латински - да. За правописа (щото и латинския не ми е роден - поумрял е преди събитието на раждането ми) - проверих. Поне цитатния ми речник казва, че изписаното от мен е вярно.
Празнувам Живота. |
| |
| | |
| theshadow |
Дата: Неделя, 11.Dec.2011, 10:21 AM | Съобщение # 15 |
abramalin, опитът ми показва това, което написах. И да, имам склонност да осъждам неразумните постъпки, а не да им ръкопляскам.
| |
| |
| |