Какво е Книга на сенките? - Форум за магия и окултизъм

Понеделник, 23.Яну.2017, 10:57 PM

Здравейте Гост | RSS
Магията - практика и самоусъвършенстване

Начало | Какво е Книга на сенките? - Форум за магия и окултизъм | Регистрация | Вход

[ Ново във форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Forum moderator: Цеци_Вихронрав 
Форум за магия и окултизъм » Отворена дискусия » ВЕЩЕРСТВО И ПРИРОДНА МАГИЯ » УИКА » Какво е Книга на сенките?
Какво е Книга на сенките?
theshadowDate: Неделя, 21.Aug.2016, 5:26 PM | Message # 1
Админ-ДИКТАТОР
Group: Администратори
Messages: 4980
Reputation: 93
Status: Офлайн
Книгата на Сенките представлява собственоръчно направен вещерски дневник или вещерски сборник, съдържащ работещите техники, които при повторение дават всеки път еднакъв краен резултат, а също така съдържа направените магически експерименти и получилият се краен резултат, както и специфична информация от теория на магията. Накратко казано- в нея се записва магическата практика (собствена такава или прочетена някъде) и магическа теория и е нещо като аналог на магическия дневник.

Това не означава да се почне вътре да се преписват буквално абсолютно всички книги на съответната тематика, които минат през ръцете, не само, защото вещерският дневник няма да стигне, а и защото информацията, съдържаща се в книгата, винаги може да бъде прочетена от самата книга и няма нужда да се преписва.

Също така не е редно Книгата на Сенките да се превръща в безцелен препис на материали, които могат да бъдат намерени под път и над път. Не трябва да се записва вътре всичко или да се ползва за чернова за описване на неща, които не са изпробвани или пък за описване на сънища. Сама по себе си Книгата на Сенките не служи за призоваване и не генерира тайно или свещено знание, но въпреки това е нужно да бъде водена на ниво. В Книгата на Сенките да се пише на ръка и рисунките вътре се правят също на ръка. Може да има различни раздели съответно нуждите на този, който съставя Книгата на Сенките, като разделите се разграничават с подходящи разделители.

Старание се полага и за външния вид на Книгата на Сенките. Не се ползва най-обикновена ученическа тетрадка или тефтер и особено, ако преди това те са били употребявани за друга цел.  Обикновено Книгата на Сенките се изработва лично или ако не- се закупува изработена от някой друг готова. В интернет има информация как може да се изработи самостоятелно една такава Книга на Сенките и който се интересува, може да си прочете по въпроса.

Автор: The Shadow


Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.
 
Форум за магия и окултизъм » Отворена дискусия » ВЕЩЕРСТВО И ПРИРОДНА МАГИЯ » УИКА » Какво е Книга на сенките?
Page 1 of 11
Search:


magiata.ucoz.com © 2017